Филъри

Филърите представляват инжектиране на хиалуронова киселина, която е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Инжектира се с тънка игла под дъното на образувалата се бръчка,  като субстанцията “повдига”  линията и тя се изравнява с околната кожа. С хиалуронова киселина се третират мимическите линии около устните, бръчките между веждите и пачия крак около очите.

Попълването на устни е процедура, която цели увеличаването на обема на устните, правейки ги по плътни и привлекателни. Тази процедура се прилага при жени и мъже на всякаква възраст. Горната и долната устна могат да бъдат третирани по отделно или заедно в един и същ момент. Попълването на устни придоби голяма популярност в последните години. Ако имате намерение да попълвате устните си, тази информация може да ви послужи като въведение в процедурата попълване на устни.

За по-детайлна информация ние ви препоръчваме да се консултирате с дерматолог, който има официално призната специалност по дерматология в България, и който е обучен и опитен в осъществяването на тази процедура.

Какви са ползите от тази процедура?

Какво ще се случи при първоначалния преглед?

По време на консултацията вие ще имате възможност да обсъдите с вашия дерматолог промените, които искате да постигнете във вашия външен вид. Той ще ви обясни различните възможности подходящи за вас, детайли за самата процедура, както и рисковете и възможните ограничения. Той ще ви обясни дали има нужда от обезболяване, необходимите материали и цената на процедурата.

Много е важно да обясните какви резултати очаквате да получите. Не пропускайте да зададете всички въпроси, които имате по отношение на тази процедура. Информирайте се за всичко по отношение на възможностите, ползите и рисковете от попълването на устните. Това е ключът да вземете информирано решение по отношение на осъществяването на тази процедура.

Инжектиране: включва попълването на устните с мека гелообразна субстанция за придаване на обем. Най-често инжектираната субстанция напоследък е хиалуроновата киселина.

Колко време отнема?

В повечето случаи попълването на устни трае от половин до два часа в зависимост от прилаганата техника. Вашият лекар ще ви обясни колко време точно ще отнеме процедурата, която ще се прилага на вас.

Болезнено ли е?

В зависимост от вида на попълването на устните, може да се наложи употребата на анестезия. Локалната анестезия се прилага преди инжектирането в устните, така че да няма дискомфорт по време на процедурата.

Инжектиране: повечето пациенти след попълване на устни с този вид техника се връщат към нормалната си активност няколко дни след процедурата. Отока на устните и промените в цвета може да трае около седмица.

Back to Top